24 11 2022
Dobre sąsiedztwo w Gdyni

Po pandemicznej przerwie wracamy z kolejną edycją Dobrego sąsiedztwa. Tym razem w Gdyni właśnie. Konkurs będzie podwójny (2 lokalizacje po 3 mikrogranty w każdej). Zaplanowaliśmy go w dzielnicy Mały Kack oraz w Redłowie, czyli tam, gdzie budujemy osiedla – Solano (przy ul. Strzelców) i Supernovą (przy ul. Kopernika).

„Dobre sąsiedztwo” skierowane jest do wszystkich, którym najbliższa okolica nie jest obojętna i mają pomysły na jej uatrakcyjnienie. Zapraszamy sąsiadów (instytucje, organizacje itp.) naszych osiedli do zgłaszania swoich pomysłów na pozytywne zmiany w najbliższym otoczeniu. Może to być ławka na skwerze, łąka kwietna, stojaki rowerowe, malowanie sali spotkań, zajęcia dla dzieci lub seniorów, wspólne gotowanie czy inne działania integrujące lokalną społeczność.

Wystarczy wejść na stronę www.dobre-sasiedztwo.pl, wybrać dzielnicę (Mały Kack lub Redłowo) i w kilku zdaniach opisać swój pomysł. Ważne, aby prowadzić swoją działalność w jednej w ww. dzielnic. Na zgłoszenia czekamy do 30 listopada.

Następnie warto powiadomić o swoim zgłoszeniu wszystkich znajomych. Bowiem od 5 do 16 grudnia internauci będą mogli głosować. Autorzy trzech projektów z każdej dzielnicy, które zdobędą najwięcej głosów, otrzymają od nas po 5.000 zł.

#DobreSąsiedztwo w skrócie:

– termin zgłaszania pomysłów: 14-30 listopada br. – wystarczy kilka zdań opisu
– głosowanie na pomysły: 5-16 grudnia br. – warto zachęcać znajomych, aby codziennie oddawali swój głos
– ogłoszenie wyników: do 20 grudnia br. – następnie podpisanie umowy darowizny i przelew środków

22 09 2022
Spravia z 6 „Oscarami Budownictwa”
Nasz osiedla po raz kolejny zostały uhonorowane prestiżową nagrodą Polskiego Związku Inżynierów i Techników Budownictwa przyznawaną najlepszym [...]