14 06 2021
Budimex Nieruchomości zmienia się w Spravię

Jak już informowaliśmy, Budimex SA podpisał finalną umowę sprzedaży Budimeksu Nieruchomości. Nowy etap w naszym rozwoju, to także nowa nazwa.

Tak jak nazwa Budimex Nieruchomości jest synonimem wiarygodności i bezpieczeństwa, tak Spravia będzie dalszym tego potwierdzeniem. W nazwie Spravia intuicyjnie wyczuwamy siłę, moc i sprawczość, czyli to, co niezbędne, aby każdy projekt został z sukcesem zrealizowany. To jednocześnie potwierdzenie naszego dotychczasowego hasła „dotrzymane obietnice”, które przecież od lat jest naszym DNA. Z tego słyniemy i z tego jesteśmy dumni. Dlatego nasze doświadczenie, kompetencje, profesjonalizm i odpowiedzialność społeczna pozostaną wartościami, które wciąż będziemy rozwijali.

Oczywiście nie żegnamy się od razu z nazwą BXN. Przez najbliższy czas Spravii będzie towarzyszył Budimex Nieruchomości.

***

Cornerstone Partners to firma inwestycyjna z 20-letnim doświadczeniem, która prowadzi transakcje private equity w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Specjalizuje się w zarządzaniu aktywami i budowaniu ich wartości. Osiągnięcia spółki są doceniane na wielu europejskich rynkach.

Z kolei Crestyl to grupa deweloperska działająca w Czechach. Posiada szeroką ofertę i jest liderem na rynku projektów wielofunkcyjnych, tj. mieszkaniowych, biurowych i handlowych w kategorii premium.