25 11 2020
Nowe osiedle na Nowym Mieście w Poznaniu

„Przy Unii” to nazwa osiedla, które powstanie przy ul. Unii Lubelskiej właśnie. Budimex Nieruchomości wybuduje 223 mieszkania.

Okolice ronda Żegrze na Nowym Mieście w Poznaniu to jedno z miejsc, które ostatnio szybko się zmienia. Nowe ulice, nowoczesna pętla tramwajowa, kolejne inwestycje – to wszystko zachęca poszukujących mieszkania do rozważenia tej lokalizacji.
Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego zakłada, że w okolicy powstaną tereny zielone, placówki oświatowe, a także lokale handlowe.

W ramach pierwszego etapu os. Przy Unii powstanie 10-piętrowy budynek w kształcie litery U, w którym znajdą się 223 mieszkania. Projekt zakłada ciekawą, wpisującą się w aktualne trendy elewację w stonowanej kolorystyce bieli, szarości i brązu łączącej się z okładzinami w kolorystyce drewna. Na wysokości parteru zaprojektowane zostały charakterystyczne elementy o strukturze cegły. Częściowo przeszklone balustrady nadadzą bryle budynku lekkości.

W ofercie są nieduże dwójki, a także mieszkania trzy- i czteropokojowe, o powierzchniach od 34 do 73 m kw. Każde mieszkanie wyróżnia przemyślany rozkład, który pozwoli na praktyczną i estetyczną aranżację wnętrza. Niewątpliwą zaletą mieszkań będą duże balkony i tarasy, na których można będzie wypocząć. Z ostatnich pięter roztaczać się będzie piękny widok na Wartę i jej okolice.

Na terenie osiedla znajdzie się wspólna przestrzeń do relaksu – zamknięty dziedziniec wypełniony krzewami, bylinami i drzewami, na którym znajdą się także ławki oraz nowoczesny sprzęt dla najmłodszych mieszkańców.

Przekazanie kluczy przewidzieliśmy na II kwartał 2023 roku.

Inne aktualności dla Poznań

28 08 2024
Koniec wakacji na poznańskim Łazarzu – wycieczki z przewodnikiem w ramach programu Dobre sąsiedztwo
Ostatni weekend wakacji warto spędzić na poznańskim Łazarzu – przewodnicy z grupy PoPoznaniu.pl zorganizują 3 wycieczki, podczas których będzie [...]
24 05 2024
Przy Unii Lubelskiej powstaną kolejne mieszkania, ulice i zieleń
W planach mamy wybudowanie III etapu osiedla mieszkaniowego, dwóch odcinków ulic z oświetleniem oraz urządzenie zieleni.
02 02 2024
TYDZIEŃ NIŻSZYCH CEN osiedla 64 Dmowskiego w Poznaniu
Od 5 do 10 lutego zapraszamy do naszych biur sprzedaży przy ul. Unii Lubelskiej 6 oraz ul. Dąbrowskiego 56, gdzie będzie można zapoznać się z [...]