14 02 2020
Poznajcie „Słowackiego 77” w Gdańsku

Nowe, kameralne gdańskie osiedle jest doskonałą propozycją m. in. dla rodzin. Zalet ma wiele – jedna z nich to możliwość zamieszkania w otulinie parku krajobrazowego!

Kameralnie i rodzinnie

Całość to jedynie dwa niewysokie budynki z 73 mieszkaniami (1-4-pokojowe). Będzie więc sąsiedzko, przyjaźnie i bezpiecznie. Teren wewnętrzny będzie dostępny jedynie dla mieszkańców i ich gości.

Posadowienie osiedla na skarpie pozwoli ciekawie zaaranżować teren wewnętrzny. Architekci krajobrazu przewidzieli różnorodną zieleń oraz małą architekturę. Będą drzewa, trawy, byliny i pnącza. Gabiony z siedziskami ustawimy wokół placu zabaw, na którym zaplanowaliśmy ekologiczne, drewniane zabawki i urządzenia dla dzieci w różnym wieku. Całość będzie iluminowana oświetleniem parkowym.

Stylowo i nowocześnie

Projektanci zadbali, aby architektura budynków była nowoczesna i ponadczasowa, a jednocześnie odwoływała się do najlepszych wzorców. Na elewacjach zaplanowaliśmy więc szarości i biel. Lekkość budynkowi zlokalizowanemu w pierwszej linii zapewnią obłości i szklane balustrady balkonów.

Strefy wejściowe zaskoczą elegancją. Pojawią się ozdobne okładziny nawiązujące strukturą do drewna. Kontrastowe posadzki, plafony, lustra i zieleń podkreślą ozdobny charakter klatek.

Zapytaliśmy gdańszczan, jak oceniają lokalizację osiedla. Mówią, że „Słowackiego 77” łączy w sobie urok życia w mieście i bliskość natury. W tej części miasta żyje się bowiem nieco inaczej – jakby wolniej i bez pośpiechu. Okolica, dzięki temu że oddzielona od głośnych arterii, jest przyjazna i gwarantuje bardziej naturalny rytm dnia i rodzinną atmosferę. Z kolei najbliższe sąsiedztwo zapewnia łatwy dostęp do osiedlowego sklepu, piekarni, szkoły czy przedszkola.

Inne aktualności dla Gdańsk

16 06 2023
Pobiegajmy na Zaspie
17 czerwca widzimy się w Parku im. Jana Pawła II na gdańskiej Zaspie! Pobiegamy! Zapraszamy i Was! Święto Zaspy to wspaniała, rodzinno-sportowa [...]
17 08 2022
W Brzeźnie powstaje nowe osiedle
Przy ul. Dworskiej w Gdańsku rozpoczęła się budowa osiedla Blisko. W planach jest budynek, w którym będzie 86 mieszkań od 1- do 5-pokojowych.
05 04 2019
Z Długich Ogrodów na Szymanowskiego – nowa siedziba biura sprzedaży
zapraszamy do nowej siedziby biura sprzedaży przy ul. Szymanowskiego 12 lokal U5